شناسایی ۳ نوع ویروس کرونا

محققان دانشگاه کمبریج پیشینه‌ی ژنتیکی ابتلا به ویروس کرونا را از دسامبر تا مارس مورد بررسی قرار داده‌اند و سه نوع مختلف اما بسیار نزدیک به هم از این ویروس کرونا را شناسایی کرده‌اند.

به گزارش آمال، محققان دانشگاه کمبریج موفق به شناسایی سه گونه مرگبار ویروس کرونا شده‌اند.

بر اساس این گزارش، محققان دانشگاه کمبریج پیشینه‌ی ژنتیکی ابتلا به ویروس کرونا را از دسامبر تا مارس مورد بررسی قرار داده‌اند و سه نوع مختلف اما بسیار نزدیک به هم از این ویروس کرونا را شناسایی کرده‌اند.

یافته‌های این محققان که در مقاله‌ای در ژورنال PNAS منتشر شده است (اصل مقاله را از اینجا ببینید)، نشان می‌دهد سه گونه‌ مختلف کرونا در جهان عبارتند از:

نوع (A) که نزدیک‌ترین نوع به گونه یافت شده در خفاش‌ها و مورچه‌خوارهای پولک‌دار است و دو زیرشاخه دارد. یکی از زیرشاخه‌های آن مروبط به شهر ووهان بوده و دیگری در ایالات متحده و استرالیا رایج است.
نوع (B) که از نوع A منشاء گرفته و در ووهان شایع‌ترین بوده است.
نوع (C) در اصطلاح «دختر» نوع B است و از طریق سنگاپور در اروپا پخش شده است و ایالات متحده آمریکا گونه‌ای از این ویروس را از چین وارد کرده است.

بررسی گونه‌های مختلف این ویروس نشان داد که نوع A – ویروس اصلی که از خفاش‌ها و مورچه‌خوارهای پولک‌دار به انسان منتقل شد- شایع‌ترین نوع در چین نیست. در عوض، نخستین ابتلای این همه‌گیری بیشتر مرتبط به نوع B بوده که از کریسمس به این سو شیوع داشته است.

نتایج کار محققان نشان داد که نوع A ویروس کرونا بیشترین شیوع را در استرالیا و ایالات متحده آمریکا داشته است که بیش از ۴۰۰ هزار مورد ابتلا به آن ثبت شده است. دوسوم نمونه‌های آمریکا ویروس نوع A بوده‌اند اما این نمونه‌ها بیشتر از غرب آمریکا بوده‌اند، نه نیویورک.

دکتر پیتر فارستر و تیم او دریافته‌اند که انگلیس بیشتر شاهد شیوع ویروس نوع B بوده است؛ به طوری که سه‌چهارم نمونه‌ها در این کشور از این نوع است. این نوع در سوییس، آلمان، فرانسه، بلژیک و هلند نیز بیشتر رایج است.

نوع C یکی از گونه‌های دیگر این ویروس است که منشاء آن نوع B بوده و از طریق سنگاپور در اروپا پخش شده است.

دانشمندان بر این باورند که این ویروس به منظور غلبه بر مقاومت به وجود آمده در سیستم ایمنی بدن افراد در جوامع مختلف، به طور مستمر در حال جهش است.

مطالعه محققان دانشگاه کمبریج به این یافته عجیب رسیده که نوع A ویروس در غرب آمریکا بیشتر شیوع پیدا کرده که از نوع شایع‌تر در چین، یعنی نوع B نیست. با این حال هر دو گونه در ماه ژانویه، زمانی که آمریکا نخستین مورد ابتلا را پیدا کرد، وجود داشته است. محققان دانشگاه کمبریج تصریح کرده‌اند که مطالعه آنان محدود است و نمی‌توان از آن به نتیجه‌گیری‌های متقن رسید.

 

 

توسعه آزمایش جدید ابتلا به “کووید-۱۹” ظرف ۴ ساعت

به گزارش دیلی‌میل، محققان دانشگاه “کمبریج” راهی برای غیرفعال کردن “کروناویروس” پیدا کردند تا بتوان آن را در آزمایشگاه‌هایی با ایمنی پایین‌تر مورد آزمایش قرار داد و روند آزمایش را سرعت بخشید.

در حال حاضر، آزمایش تشخیص بیماری “کووید-۱۹” به ۲۴ ساعت زمان نیاز دارد تا تکمیل شود. زیرا نمونه‌های دریافت شده باید به آزمایشگاه‌هایی با ایمنی بالا ارسال شوند که تعداد آنها کم است.

در این راستا محققان دانشگاه “کمبریج” آزمایش جدیدی توسعه داده‌اند که به چهار ساعت زمان نیاز دارد و می‌تواند این بیماری را در مدت زمان کمتری تشخیص دهد.

این آزمایش جدید به این معنی خواهد بود که کارکنان “سرویس سلامت همگانی” انگلیس که به علت مشکوک بودن در ابتلا به بیماری، مجبور به ایزوله خود هستند، می‌توانند در صورت نتیجه منفی آزمایش، به سر کار خود بازگردند.

این آزمایش در حال حاضر در یک بیمارستان انگلیس که با دانشگاه کمبریج مرتبط است، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در این آزمایش که مشابه با دیگر آزمایش‌های موجود است، سواب بینی گرفته می‌شود. ولی فرآیند تجزیه و تحلیل نمونه‌ها در این آزمایش، سریع‌تر است.

محققان دانشگاه کمبریج در این آزمایش از “واکنش زنجیره‌ای پلیمراز”(PCR) استفاده کردند.

“واکنش زنجیره‌ای پلیمراز” تکنیکی در زیست‌شناسی مولکولی است و به منظور تکثیر یک نسخه منفرد یا نسخه‌های کمی از یک قطعه DNA با توالی خاص به تعداد هزار یا میلیون‌ها نسخه به کار می‌رود.

این محققان توانستند با استفاده از “PCR”، مقدار کمی از کد ژنتیکی ویروس را استخراج کنند و آن را میلیون‌ها بار کپی کنند.

انجام این کار مقداری ماده ژنتیکی ایجاد می‌کند که به اندازه کافی بزرگ است که بتواند وجود ویروس را تایید کند.

“استفان بیکر”(Stephen Baker) در انستیتوی ایمونولوژی(ایمنی شناسی) درمانی و بیماری‌های عفونی کمبریج راهی برای غیرفعال کردن ویروس در مرحله نمونه برداری پیدا کرد.

این امر به محققان امکان داد کار خود را به آزمایشگاه‌هایی با امکانات سطح دو منتقل کنند. آزمایشگاه‌هایی که به طور گسترده‌تری در دسترس هستند و در استفاده از آن‌ها محدودیت کمتری وجود دارد.

به این ترتیب، این آزمایش می‌تواند در کمک به آزمایش خط مقدم کادر درمان در “سرویس سلامت همگانی” انگلیس بسیار مفید باشد تا در صورت عدم ابتلای آنها به بیماری کووید-۱۹ به محل کار خود بازگردند.

منبع: ایسنا