کرونا ویروس تا اردیبهشت مهمان است

بر طبق یافته‌های ریاضی -آماری، رقم مبتلایان ویروس کووید۱۹ در کشور تا حدود ۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ به بیش از ۵۱ هزار نفر می­‌رسد و بعد از آن انتظار می­‌رود نرخ زوال مبتلایان شروع و به شدت کاهش یابد؛

به گزارش آمال، دکتر حمادی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران و کارشناس ارشد سازمان آب و برق خوزستان در یک یادداشتی به شبیه‌سازی ریاضی تعداد مبتلایان به ویروس کووید ۱۹ (کرونا) در کشور و پیش دید زمان اوج آن پرداخته است.

در این یادداشت شبیه‌سازی ریاضی- آماری که مبتنی بر داده­‌های منتشر شده رسمی، تعداد مبتلایان به ویروس کووید۱۹ (کرونا) در کشور است و فاقد پشتوانه و تحلیل پزشکی می‌باشد و اما مدل رشد نمایی و دینامیکی تعداد مبتلایان را بر اساس رفتار گذشته آن‌ها تخمین می‌زند، آمده است که انتشار ویروس نقطه حضیض یا کمینه در حوالی آخر هفته اول شروع انتشار ویروس بوده و نقطه اوج یا بیشینه حدود ۶۵ روز بعد از انتشار مصادف با ۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ می‌باشد.

در این میان مدل دارای یک نقطه عطف است که مختصات آن به حدود ۳۵ روز بعد از انتشار ویروس در کشور یعنی مصادف با ۵ فروردین ماه ۱۳۹۹ می­‌باشد. مدل پیش دید تعداد مبتلایان به ویروس کووید۱۹ در کشور طی دوره زمانی ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ تا ۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ ارایه شده است. به لحاظ تعداد، مدل تجمعی نشان می­‌دهد که  رقم مبتلایان ویروس کووید۱۹ در کشور تا حدود ۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ به بیش از ۵۱ هزار نفر می­‌رسد و بعد از آن انتظار می­‌رود نرخ زوال مبتلایان شروع و به شدت کاهش یابد؛

به نحوی که در حوالی اوایل خرداد ۱۳۹۹ یعنی بیش از ۹۰ روز بعد از انتشار میرا ‌گردد. شبیه سازی ریاضی صورت گرفته نشان می­‌دهد که نرخ رشد تعداد مبتلایان در هفته­‌های اول تا آخر فروردین بین ۱۳۰۰ تا ۴۰۰ و به طور متوسط در فروردین ماه ۱۰۰۰ نفر در روز می‌باشد.

رفتار تصاعدی تعداد مبتلایان به ویروس کووید۱۹ در کشور تا امروز نشان می‌‌دهد که امید ریاضی قدر نسبت تصاعد هندسی ۱.۳۸ واحد می‌‌باشد به عبارتی روزانه به طور متوسط هر ۱۰۰ نفر ۱۳۸ نفر دیگر را آلوده کرده­‌اند، چنانچه از ابتدای انتشار این قدر نسبت اندکی، مثلاً در حد ۱.۳۵ واحد کاهش داده می­‌شد، تعداد حال حاضر مبتلایان نصف می­‌گردید. این امر نیز برای شرایط آتی صادق است. .

ایسنا

انتهای پیام/